Οινοποιείο Ικαρίας

Οινοποιείο στην Ικαρία - Πηγή στον Εύδηλο - Διαμονή

 
 


Οινοποιείο
Πηγή Ευδήλου Ικαριάς
Τηλ.: 22750 31151
Τηλ. / Φαξ: 22750 31945
Κιν.: 6944 920934
E-mail: ikarianwine@gmail.com


Διαμονή σε παραδοσιακά ικαριώτικα σπίτια
 
Οι φιλοξενούμενοί μας διαμένουν σε δύο παραδοσιακά πέτρινα ικαριώτικα σπίτια τα οποία έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί με ιδιαίτερη φροντίδα στο αρχιτεκτονικό ύφος και ευαισθησία στην επιλογή των υλικών (ξύλο, πέτρα, καλάμι, ύφασμα, παραδοσιακά μέταλλα κλπ). Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε πιθανή προσδοκία μας ως προς την αποδοχή που είχε, αφού θεωρήθηκε υπόδειγμα ανακαινισμένης ικαριώτικης κατοικίας που ενσωματώνει σύγχρονες ανθρώπινες λειτουργίες και ανάγκες σε κατασκευές που έγιναν πριν από 150 έως και 500 χρόνια.

Οι δύο κατοικίες έχουν πλήρη αυτοτέλεια μεταξύ τους. Η κάθε μία έχει μέγεθος μεταξύ 70 με 80 τμ και αποτελείται από τρία δωμάτια από τα οποία τα δύο είναι υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό-κουζίνα. Το ένα υπνοδωμάτιο είναι στον πρώτο όροφο με εξωτερική πέτρινη σκάλα. Όλα τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από φυσικό ξύλο και συντηρημένα με φυσικά υλικά (κερί, λάδι), τα κρεβάτια έχουν υποστρώματα από φελλό και οικολογικά στρώματα από 100% latex, μαξιλάρια από πούπουλο, σκεπάσματα 100% βαμβακερά και πουπουλένια παπλώματα τον χειμώνα.

Η κάθε κατοικία έχει μία κουζίνα-καθιστικό στο ισόγειο με πλήρη εξοπλισμό και οικοσκευή όπως κουζίνα υγραερίου /ηλεκτρική, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, μηχανή καφέ (βιολογικός fair-trade), τοστιέρα, κλπ. Στην κουζίνα υπάρχει πρόσθετη βρύση με φίλτρο άνθρακα αποκλειστικά για πόσιμο νερό. Η κάθε κατοικία έχει μία μεγάλη τουαλέτα-μπάνιο συνεχόμενη με εξωτερική πόρτα. Σε κάθε μπάνιο υπάρχει ηλεκτρικό πλυντήριο ρούχων. Όλες οι πετσέτες είναι από 100% βαμβάκι. Σαπούνια από φυσικά υλικά και απορρυπαντικά 100% βιοαποικοδομήσιμα.

Τα περισσότερα δωμάτια δεν έχουν εσωτερικές πόρτες και σχεδόν όλες οι πόρτες οδηγούν στην μπροστινή αυλή. Οι κάθε μία από αυτές τις κατοικίες είναι κατάλληλη για μέχρι 4 έως 6 άτομα ανάλογα με την ομάδα των φιλοξενουμένων. Κάθε κατοικία έχει μία μεγάλη αυλή με πέργολα και ανθόκηπο με θέα τον αμπελώνα και τριγυρισμένο από μεγάλη έκταση δάσους με κατάληξη το απέραντο γαλάζιο του Βόρειου Αιγαίου. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο. Η κάθε κατοικία καταλαμβάνεται από συγκεκριμένη ομάδα φιλοξενουμένων (οικογένεια, παρέα φίλων κλπ) και όχι αγνώστων μεταξύ τους. Η μικρότερη ομάδα φιλοξενουμένων ανά κατοικία που γίνεται δεκτή είναι τα δύο άτομα.

Υπηρεσίες:
Παραδοσιακό πρωινό με ζυμωτό ψωμί και μαρμελάδες παρασκευής μας με ντόπιο κατσικίσιο γάλα και τυρί και φρούτο εποχής. (χαρά σε εκείνους που έρχονται όταν είναι ώριμα τα σταφύλια). Γεύμα(private cooking) με βάση την ελαφριά μεσογειακή κουζίνα (δες σε άλλη σελίδα στο site) είτε μεσημεριανό είτε βραδινό κατά επιλογή του φιλοξενούμενου. Καθαριότητα καθημερινά. Αλλαγή κλινοσκεπασμάτων και πετσετών δυο φορές την εβδομάδα. Πρόσθετες υπηρεσίες γενικών εξυπηρετήσεων βάση συμφωνίας. Ανεξάρτητη ελεύθερη πρόσβαση στο internet (ADSL) σε κάθε κατοικία. Δορυφορική και ψηφιακή τηλεόραση (NOVA) σε κάθε κατοικία. Οι κατοικίες είναι ιδιαίτερα φιλικές και κατάλληλες για οικογένειες αφού μένουν όλοι μαζί και έχουν τον δικό τους χώρο και την δική τους αυλή. Υπάρχουν παιχνίδια τύπου μικρής παιδικής χαράς για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και 8-9 ετών (2 τραμπάλες, αλογάκια, καράβι κλπ.) που μεταφέρονται σε κάθε αυλή. Μεγαλύτερα παιδία μπορούν να παίξουν με επιτραπέζια παιχνίδια, περίπατο στην φύση, ποδήλατο, τοξοβολία, και να επισκεφτούν την παιδική χαρά του χωριού. Μπορούν ακόμη να μάθουν για την καλλιέργεια της γης και την βιολογική γεωργία.

Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης παιδικής κούνιας η πάρκου για οικογένειες με πολύ μικρό παιδί Σας αρέσει ο χορός; Αν θέλετε μπορούμε να μάθουμε μαζί τους βασικούς τοπικούς χορούς και ιδιαίτερα τον ικαριώτικο. Στο πρώτο πανηγύρι που θα μας προκύψει θα διαπιστώσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα και το κέφι όπου όλες οι γενιές και οι ηλικίες διασκεδάζουν με απλό τρόπο μαζί, δυναμώνοντας το αίσθημα τις κοινότητας.


Οινοποιείο - Αγροτουριστικά καταλύματα, στην Πηγή στον Εύδηλο, Ικαρία

 


 

 
Creation and copyright: Greeka Design