Οινοποιείο Ικαρίας

Οινοποιείο στην Ικαρία - Πηγή στον Εύδηλο - Βιολογικό Αγρόκτημα

 
 


Οινοποιείο
Πηγή Ευδήλου Ικαριάς
Τηλ.: 22750 31151
Τηλ. / Φαξ: 22750 31945
Κιν.: 6944 920934
E-mail: ikarianwine@gmail.com


Το Βιολογικό Αγρόκτημα
 
Ο αμπελώνας έχει έκταση 15 στρέμματα και είναι φυτεμένος με τοπικές ποικιλίες αμπελιών όπως οι κόκκινες ρετενό, κούντουρο (μαντηλαριά), και φωκιανό, και η λευκή μπεγλέρι . Η οικογένεια Καρίμαλη, βάσει των αρχείων που κατέχει, καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί επί τουλάχιστον 5 αιώνες. Ο αμπελώνας άρχισε να ξαναφυτεύεται σταδιακά από το έτος 1993.

Το κτήμα έχει συνολική έκταση 50 περίπου στρεμμάτων. Σε διαφορετικές τοποθεσίες υπάρχουν ελιές , φρουτόδεντρα και λαχανόκηπος και μικρή φάρμα ζώων και πουλερικών. Όλες οι καλλιέργειες και γεωργικές δραστηριότητες είναι πιστοποιημένες σε οργανισμό βιολογικής γεωργίας.

Το βασικό μας προιόν είναι το κρασί που κάνομε στο οινοποιείο του κτήματος αλλά καλλιεργούμε και φρούτα, λαχανικά, ελιές, λάδι, αρωματικά φυτά κα. Φτιάχνομαι το δικό μας ψωμί . Τα παραγόμενα προϊόντα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την διατροφή των φιλοξενούμενων και τους επισκεπτών του κτήματος που έχουν και την δυνατότητα να αγοράσουν κρασί και πιθανόν και άλλα διαθέσιμα ανά εποχή προϊόντα (φρούτα, μαρμελάδες, πετιμέζι, βότανα κλπ).

Η χρήση βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας στο αγρόκτημα σε συνδυασμό με το ότι οι πέτρινες κατοικίες όπου διαμένουν οι φιλοξενούμενοι μας είναι από φυσικά υλικά δημιουργούν ένα περιβάλλον 100% ελεύθερο από χημικά.
 
 
 
 

Οινοποιείο - Αγροτουριστικά καταλύματα, στην Πηγή στον Εύδηλο, Ικαρία


 


 

 
Creation and copyright: Greeka Design