Οινοποιείο Ικαρίας

Οινοποιείο στην Ικαρία - Πηγή στον Εύδηλο - Μαθήματα Γευσιγνωσίας

 
 


Οινοποιείο
Πηγή Ευδήλου Ικαριάς
Τηλ.: 22750 31151
Τηλ. / Φαξ: 22750 31945
Κιν.: 6944 920934
E-mail: ikarianwine@gmail.com


Μαθήματα Γευσιγνωσίας
 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κρασί αλλά το καθημερινό τρέξιμο, οι απαιτήσεις της εργασίας, ο λίγος ελεύθερος χρόνος δεν σας το επιτρέπει ; Αισθάνεστε αμηχανία μπροστά σε ένα ράφι με κρασιά ; Στο εστιατόριο είναι δύσκολο να διαλέξετε το κατάλληλο με το γεύμα σας κρασί και παραδίνεστε στα χέρια των σερβιτόρων;

Τώρα έχετε την απάντηση......:
Επιλέγοντας την Ικαρία σαν τόπο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές από Μάιο έως Οκτώβριο είτε μένετε σε κατάλυμα δική σας επιλογής είτε σε δικό μας.., ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ... Email wine@ikarianwine.gr η τηλεφωνήστε στο 2275031945. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο θα γίνουν 4 τουλάχιστον κύκλοι των 8 περίπου ατόμων (ελαχιστος αριθμός ανά κύκλο 6άτομα). Κλείστε θέση ΤΩΡΑ..... Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για το κρασί και ενδιαφέρονται για προσωπική τους χρήση. Σε 6 τετράωρα θα κάνουμε ένα ταξίδι στο όμορφο κόσμο της γεύσης . Θα γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του κρασιού, τις περιοχές και τις μεθόδους παραγωγής του, τις βασικές ποικιλίες αμπελιών, αρχίζοντας από τα πολύ βασικά. Θα μάθουμε για τα διαφορετικά είδη κρασιών και πώς συνδυάζονται με τα γεύματα. Θα μάθουμε βήμα-βήμα την τεχνική της οργανοληπτικής δοκιμασίας κρασιών και το ειδικό λεξιλόγιο της. Πώς να περιγράφουμε το χρώμα, το άρωμα και την γεύση- επίγευση των κρασιών. Στο τέλος κάθε συνάντησης το υπόλοιπο των κρασιών το πίνουμε με φρεσκοφτιαγμένα συνοδευτικά.

Μαθαίνουμε περνώντας υπέροχααααα..
Κάθε ημέρα θα δοκιμάζουμε 8-10 διαφορετικά και αντιπροσωπευτικά στο είδος τους κρασιά.
Οι συναντήσεις γίνονται απογευματινές ώρες από 6μμ έως 10μμ.
Κάθε τετράωρο είναι οργανωμένο σε δύο κύκλους. Από 6μμ έως 8μμ μαθαίνουμε μέσα από αμπελοοινικούς χάρτες ,προβολές και φωτογραφικό υλικό. Από 8μμ έως 10μμ δοκιμάζουμε κρασιά .
Ξεκινάμε με την τεχνική την οργανοληπτικής δοκιμασίας (χρώμα, άρωμα, γεύση, επίγευση) στα ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας. Θα κάνουμε τα βασικά τεστ ευαισθησίας γεύσης (γλυκό , πικρό , αλμυρό , ξυνό).
Καθώς δοκιμάζουμε θα εντοπίσουμε τα κύρια αρώματα και γεύσεις των κρασιών (σώμα, μπουκέτο κλπ). Θα μάθουμε τις βασικές κατηγορίες κρασιών ,λευκό-ερυθρό, παλαιωμένα και όχι , φρέσκο(nouveau), αφρώδες, γλυκά κρασιά , τοπικοί οίνοι, οίνοι ονομασίας προέλευσης.
Καλή επιτυχία.

 
 

Οινοποιείο - Αγροτουριστικά καταλύματα, στην Πηγή στον Εύδηλο, Ικαρία


 


 

 
Creation and copyright: Greeka Design