Οινοποιείο Ικαρίας

Οινοποιείο στην Ικαρία - Πηγή στον Εύδηλο - Περιηγήσεις & Αγροτουρισμός

 
     
 


Οινοποιείο
Πηγή Ευδήλου Ικαριάς
Τηλ.: 22750 31151
Τηλ. / Φαξ: 22750 31945
Κιν.: 6944 920934
E-mail: ikarianwine@gmail.com


Περιηγήσεις και Αγροτουρισμός
 
Το κτήμα διοργανώνει αγροτουριστικές δραστηριότητες εκπαίδευσης και αναψυχής τις οποίες παρέχει τόσο σε έκτακτους επισκέπτες όσο και σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών του νησιού της Ικαρίας και τουριστικά γραφεία.

1)Προσφέρει ημερήσια επίσκεψη γνωριμίας με το αμπέλι και το κρασί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που περιλαμβάνει : περίπατο στον αμπελώνα του κτήματος και παρουσίαση των ποικιλιών αμπέλου που καλλιεργούμε, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής κρασιού στην Ικαρία με πέτρινα πατητήρια και χωμένα στη γη πυθοστάσια, αντίκες παραγωγής κρασιού και γεωργικών εργαλείων, το σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος και τον τρόπο που παράγουμε και παλαιώνουμε κρασί, και γευστική δοκιμή των κρασιών μας με τοπικά εδέσματα .

2)Διοργανώνει 6ήμερα μαθήματα γευσιγνωσίας πάνω στις βασικές γνώσεις και τεχνικές της δοκιμής κρασιών για όσους θέλουν να γνωρίζουν τα αναγκαία σχετικά με το κρασί , να αισθάνονται άνεση όταν αγοράζουν κρασί στην κάβα η επιλέγουν κρασί στο εστιατόριο.(βλέπε ειδική σελίδα)

3)Παρέχει μαθήματα μαγειρικής με βάση την ελαφριά μεσογειακή κουζίνα που είναι η μετεξέλιξη της παραδοσιακής ικαριώτικης μαγειρικής .(βλέπε ειδική σελίδα). 4)Διοργανώνουμε περιπατητικές εκδρομές που συνήθως ξεκινούν η καταλήγουν σε κάποιο αξιοθέατο του νησιού όπως Αρχαιολογικό Μουσείο, μνημείο της Φύσης, Μοναστήρι, Μεσαιωνικό κάστρο. Οι φιλοξενούμενοι μας μπορούν ακόμη να απολαύσουν εκδρομές με ποδήλατα βουνού στους δασικούς δρόμους γύρω από το αγροτουριστικό κέντρο.

 
 
   
     

Οινοποιείο - Αγροτουριστικά καταλύματα, στην Πηγή στον Εύδηλο, Ικαρία


 


 

 
Creation and copyright: Greeka Design