top of page

Τα δωμάτια μας

Οι φιλοξενούμενοί μας διαμένουν σε δύο παραδοσιακά πέτρινα ικαριώτικα σπίτια τα οποία έχουν ανακαινιστεί με ιδιαίτερη φροντίδα στο αρχιτεκτονικό ύφος και ευαισθησία στην επιλογή των υλικών (ξύλο, πέτρα, καλάμι, ύφασμα, παραδοσιακά μέταλλα κλπ.). Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε πιθανή προσδοκία μας ως προς την αποδοχή που είχε, αφού θεωρήθηκε υπόδειγμα ανακαινισμένης ικαριώτικης κατοικίας που ενσωματώνει σύγχρονες ανθρώπινες λειτουργίες και ανάγκες σε κατασκευές που έγιναν πριν από 150 έως και 500 χρόνια.

Karimalis Ikarianwine ikariotiko spitaki

5

1

5-7

Ικαριώτικο σπίτι

Karimalis Ikarianwine mikro spitaki

1

1

1-2

Μικρό σπιτάκι

Karimalis Ikarianwine kamara

3

1

1-4

Καμάρα

Karimalis Ikarianwine purgari

1-2

1

1-2

Πυργάρι

Οι δύο κατοικίες έχουν πλήρη αυτοτέλεια μεταξύ τους. Η κάθε μία έχει μέγεθος μεταξύ 70 με 80 τμ και αποτελείται από τρία δωμάτια, δύο από τα οποία είναι υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό-κουζίνα. Το ένα υπνοδωμάτιο είναι στον πρώτο όροφο με εξωτερική πέτρινη σκάλα. Η κουζίνα-καθιστικό βρίσκεται στο ισόγειο με πλήρη εξοπλισμό και οικοσκευή. Η τουαλέτα-μπάνιο βρίσκεται στο ισόγειο συνεχόμενη με το δεύτερο υπνοδωμάτιο με εξωτερική πόρτα. Γενικότερα τα δωμάτια δεν έχουν εσωτερικές πόρτες, όλες οι πόρτες οδηγούν στην μπροστινή αυλή. Η κάθε μία από αυτές τις κατοικίες είναι κατάλληλη για να στεγάσει από 4 έως 6 άτομα ανάλογα με την παρέα των φιλοξενουμένων. Κάθε κατοικία έχει μία μεγάλη αυλή με πέργολα και ανθόκηπο με θέα τον αμπελώνα και τριγυρισμένο από μεγάλη έκταση δάσους με κατάληξη το απέραντο γαλάζιο του Βόρειου Αιγαίου. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο.

Φροντίζουμε ώστε στην κάθε κατοικία να μένει συγκεκριμένη παρέα φιλοξενουμένων (οικογένεια, παρέα φίλων κλπ) και όχι αγνώστων μεταξύ τους. Οι κατοικίες είναι ιδιαίτερα φιλικές και κατάλληλες για οικογένειες που μένουν μαζί και έχουν τους δικούς τους χώρους και την δική τους αυλή. Η μικρότερη ομάδα φιλοξενουμένων ανά κατοικία που γίνεται δεκτή είναι τα δύο άτομα.

Οι υπηρεσίες μας

Παραδοσιακό πρωινό

Όλοι μαζί οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν το Παραδοσιακό πρωινό τους στην εξωτερική αυλή με θέα την θάλασσα και τους αμπελώνες. Το πρωινό αποτελείται από προϊόντα που προέρχονται 100% από τους κήπους και τα ζώα της φάρμας, (everything from scratch), πιο συγκεκριμένα από προζυμένιο ψωμί ζυμωτό στο χέρι, χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και πετιμέζι, κατσικίσιο γάλα και τυρί, φρέσκα αυγά, φρούτα και λαχανικά εποχής, ρόφημα με βότανα, ταχίνι με ικαριώτικο μέλι, ενώ παράλληλα προσφέρεται και ελληνικός ή οποιοσδήποτε άλλος καφές της επιλογής σας.

Γεύμα

Το Γεύμα είναι με βάση την Ικαριώτικη - κυρίως χορτοφαγική - κουζίνα. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο βραδινό γεύμα κάθε απόγευμα μετά το ηλιοβασίλεμα. Όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι σε εξωτερικό χώρο του κτήματος, η οικογένεια και οι φιλοξενούμενοι, απολαμβάνουν το γεύμα με άφθονο κρασί και με μοναδική θέα στους αμπελώνες. Το γεύμα αποτελείται από συνταγές της τοπικής γαστρονομίας μαγειρεμένες με αγνά υλικά από τους κήπους και τα ζώα της φάρμας (everything from scratch). Τα φαγητά είναι κυρίως χορτοφαγικά και μαγειρεμένα ελαφριά ώστε να διατηρούν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Αγροτουρισμός

Το κτήμα διοργανώνει αγροτουριστικές δραστηριότητες εκπαίδευσης και αναψυχής. Παρέχονται μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας στα οποία όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι φιλοξενούμενοι επίσης μπορούν να συμμετέχουν σε αγροτικές δραστηριότητες, ανάλογα με την εποχή, όπως στον τρύγο των σταφυλιών και στο μάζεμα φρούτων εποχής ή στην παραγωγή σταφίδας και πετιμεζιού, καθώς επίσης και στην φροντίδα των ζώων ή στο άρμεγμα των κατσικιών. Τέλος μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, τρέξιμο, ποδηλασία, τοξοβολία και μαθήματα ικαριώτικου χορού.

Επιπλέον

Υπάρχει πρόσβαση στο internet σε κάθε κατοικία.

Προσφέρουμε δυνατότητα τοποθέτησης παιδικής κούνιας για οικογένειες με πολύ μικρό παιδί.​

Οι κουζίνες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετη βρύση με φίλτρο άνθρακα αποκλειστικά για πόσιμο νερό.

Book now!

Ευχαριστούμε!

Testimonials

bottom of page