Δημοσιεύσεις
Ντοκιμαντέρ και εκπομπές στα οποία θα μας βρείτε:
1.
Vice U.S from hellopiacere
Agency @hellopiacere
Director @miichaeljames
Producer @adamcantiello
Director of Photography @mattnoll
Field audio @matthewbetlej
Εκεί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν!
Ικαρία, Ελλάς
Η δεύτερη εκπομπή σε μια σειρά 5 επεισοδίων που γυρίστηκε στην Ελλάδα, στο νησί Ικαρία. Σε αυτό το ορεινό νησί, μαθαίνουμε τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε Blue Zones περιοχές και τους ανθρώπους τους.
2.
Η Sisse Fisker του DRTV δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Ικαριώτικο τρόπο ζωής.
Η Sisse Fisker ταξίδεψε στην Ικαρία, το μικρό ελληνικό νησί που είναι ένα από τα λιγότερο τουριστικά νησιά στην Ελλάδα. Εδώ η Sisse έζησε με τον Γιώργο και την Ελένη, οι οποίοι ζουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής όντας 100% αυτάρκεις. Όμως δεν αρκέστηκε στο να ζήσει με την οικογένεια, αλλά γύρισε μαζί τους το νησί για να ξετρυπώσει κάποια από τα μυστικά που δίνουν στους κατοίκους του μακροζωία.
5.
Sarah Anna Lyv , German ‘HealthTv’
Πολλοί ονειρεύονται μια πολύχρονη ζωή και παντοτινή νεότητα. Υπάρχουν περιοχές όπου οι άνθρωποι φτάνουν κοντά σ’ αυτό τον ποθητό στόχο και στο μέσο όρο τους φθάνουν σε βαθιά γεράματα, με κάποιους να ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Η Ικαρία είναι το Ελληνικό νησί που ανήκει σε αυτές τις «Μπλε Ζώνες». Παρουσιάστρια και influencer, η Sarah Anna Lyv αναζήτησε τα ίχνη της μυστικής συνταγής των Ικαριωτών. Η υγιεινή διατροφή βασισμένη σε χορταρικά παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό.
4.
Η Rachel Hunter στην εκπομπή της με τίτλο Tour of Beauty έζησε με την οικογένεια Καρίμαλη
Έμαθε από πρώτο χέρι το ρόλο που παίζει η διατροφή και η οικογένεια συμβάλλοντας στη μακροζωία των νησιωτών.
6.
Rick Morris
Αυτή είναι μια ταινία μικρού μήκους σχετικά με τη δημιουργία και τη χρήση του Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο παράγεται στο νησί Ικαρία στην Ελλάδα. Ο ελαιοπαραγωγός, Γεώργιος Καρίμαλης, συζητάει το πως παράγεται το ελαιόλαδο και πως χρησιμοποιείται για να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
7.
Cosmote History TV channel
Ο Χριστόδουλος Ξενάκης, εμπνευστής του ιστιοπλοϊκού αγώνα Ikaria Senior Regatta 2017, στον οποίο οι συμμετέχοντες είναι αυστηρά άνω των 70 ετών, μας ξεναγεί στην Ικαρία και μας μιλά για την ιδέα του. Αφήγηση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Αυτό είναι ένα βίντεο που μας αφορά και θα το βρείτε στο Cosmote History TV channel.
8.
Στην εκπομπή My Greek Table της Diane Kochilas
Η Diane μαζί με τη φίλη της την Ελένη μας μαγειρεύουν πλούσιο καλοκαιρινό φαγητό κατσαρόλας με λαχανικά και απολαμβάνουν ένα γευστική πανδαισία. Ανακαλύψτε το πνεύμα της Ικαρίας, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια για άγχος ή ζωή με το ρολόι, αλλά αντιθέτως ενθαρρύνει τον απρογραμμάτιστο χορό και την πανδαισία όσο το δυνατόν πιο υγιεινών αισθήσεων.
Βιβλία, περιοδικά και άρθρα στα οποία θα μας βρείτε:
Βιβλία
-
Η κουζίνα στις Μπλε Ζώνες: 100 συνταγές μαγειρικής για να ζήσετε ως τα 100
p. 188,189,223,227 | link
-
Η Ικαρία της Diane Kochilas: Μαθήματα Ζωής και Μακροζωίας από το Ελληνικό νησί στο οποίο οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν.
p.23,113,182,190, 294,295 | link
-
SISSE FISKER, Livets opskrift, EN KORT GUIDE TIL DET GODE LANGE LIV
p. 207-233 | link
-
ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ
p. 240 | link
Περιοδικά/ Εφημερίδες
• Blue, fly smart, Aegean & Olympic Air inflight magazine, JULY-AUGUST 2019
• Blue, fly smart, Aegean & Olympic Air inflight magazine, SEPTEMBER-OCTOBER 2016
• Τα Νέα, ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, 22-23 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014
• Big Picture, U.K Magazine
• Hälsa, Swedish Magazine, 04.2020
• Annette Spaan For Méditerranée Magazine
"Πάντα ήθελα να επισκεφτώ την Ικαρία, το Ελληνικό νησί που είναι γνωστό για τη μακροζωία των κατοίκων του. Το επισκέφτηκα πέρυσι και εκεί ανακάλυψα το βιολογικό κτήμα της οικογένειας Καρίμαλη. Έγραψα ένα άρθρο για το περιοδικό Méditerranée, σχετικά με τη μαγειρική στο κτήμα, το εξαιρετικά μαθήματα μαγειρικής, αλλά και τα μαθήματά τους για μια υγιεινή ζωή."
Άρθρα
• Jenny’s Blog
• Elizabeth Schanche Lingjaerde in the Norwegian travel blog Bortebest
• Lydia Vasko σε μια Σιγκαπουριανή εφημερίδα. Το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι το τραπέζι που ετοιμάζει η Ελένη Καρίμαλη στο Ικαριώτικο οινοποιείο τους. Η Ελένη είναι ένας τοπικός θρύλος που έγινε διάσημη τη τελευταία δεκαετία με τη συμμετοχή της σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και με αναφορές σε εκείνη που κάνουν πολλά βιβλία μαγειρικής
• An article in Irish Times about us by Donal Skehan