top of page

Η οικογένεια

Family_Kouris_20190608_GR_7207_small siz

Η μονάδα δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Καρίμαλη και την σύζυγό του Ελένη όταν το 1999 εγκατέλειψαν την ζωή και τις δουλείες τους στην πόλη της Αθήνας και επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους αποφασισμένοι να ασχοληθούν με την γη των προγόνων τους και να  ακολουθήσουν τον Ικαριώτικο τρόπο ζωής και διαβίωσης. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να αναπαλαιώσουν και να διατηρήσουν το 500 ετών κτήμα που είχαν κληρονομήσει, και να φοσιωθούν στη προσπάθεια να ματαλαμπαδεύσουν τον Ικαριώτικο τρόπο ζωής, τόσο στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους, όσο και στους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενούς τους κάτι που κάνουν μέχρι και σήμερα.

 

Ο Γιώργος Καρίμαλης όντας περιζήτητος και επιτυχημένος οικονομολόγος με διευθύνουσα θέση σε αλυσίδα καταστημάτων στην Αθήνα, θυσίασε την ευκατάστατη οικονομική του θέση στο βωμό της υγιεινής και φυσικής ζωής. Κάπως έτσι ξεκίνησε από το μηδέν μια καινούρια ζωή στην Ικαρία, διασώζοντας τους αμπελώνες και τα σπίτια των προγόνων του. Το οινοποιείο Καρίμαλη ιδρύθηκε το 1997. Ο Γιώργος Καρίμαλης ασχολείται επιπλέον και  με την βιολογική αμπελουργία και γεωργία, ενώ παράλληλα εφαρμόζει και τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας με τη χρήση συστημάτων ανακύκλωσης και παραγωγής ενέργειας δικής του έμπνευσης που λειτουργούν στη φάρμα. Τέλος με τη συμμετοχή του σε διεθνείς σχετικές διαλέξεις έχει αποκτήσει δεξιότητες εκπαιδευτή σε θέματα υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Η Ελένη Καρίμαλη ασχολείται από το 1989 με την μαγειρική και ιδιαίτερα με την Ικαριώτικη χορτοφαγική-μεσογειακή κουζίνα. Έχει παρουσιάσει συνταγές στην ελληνική τηλεόραση και σε διάφορα ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.

Στα τέσσερα παιδιά τους έδωσαν μοναδική ανατροφή και διαπαιδαγώγηση, ενώ μεγάλωναν μέσα σε έναν αμπελώνα με απόλυτη ελευθερία, σε επαφή με την φύση και τον άκρως υγιεινό τρόπο ζωής. Μετά την ενηλικίωση τους και αφού έφυγαν από το κτήμα και το νησί τους για σπουδές και δουλειές σε μεγαλουπόλεις, αντιλήφθηκαν την αξία και την μοναδικότητα της επιχείρησης που έχουν δημιουργήσει οι γονείς τους και γυρνώντας πίσω στο νησί αποφάσισαν να ασχοληθούν και να εξελίξουν την οικογενειακή επιχείρηση.

Η κόρη τους Μαρίνα που από μικρή ηλικία ήταν δίπλα στην μητέρα της βοηθώντας την στην προετοιμασία των γευμάτων για τους φιλοξενούμενους, σπούδασε μαγειρική στο δημόσιο ΙΕΚ Ρόδου και έχοντας αποκτήσει εμπειρία από την εργασία της σε ξενοδοχεία και σε κέντρα δεξιώσεων ανά την Ελλάδα, θα διευθύνει το farm house restaurant του κτήματος μόλις αυτό ολοκληρωθεί.

Η κόρη τους Ηλιάνα από μικρή ηλικία συμμετείχε σε όλη την διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Από μόλις 5 ετών ακολουθούσε τον πατέρα της στα αμπέλια και στο οινοποιείο. Οι εικόνες αυτές καλλιέργησαν μία μοναδική αγάπη για το κρασί στο υποσυνείδητό της. Έτσι λοιπόν μετά το τέλος των σπουδών της στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήλθε ως συνέχεια το μεταπτυχιακό Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τελικό σκοπό να αναλάβει η ίδια το οινοποιείο. Το 2019 ανέλαβε, με τις ευχές του πατέρας της, την επιχείρηση και έβαλε σκοπό να εφαρμόσει τις γνώσεις της με όλη την όρεξη και την αγάπη της για το οινοποιείο Καρίμαλη, ενώ την ίδια ώρα έχει στο πλευρό της ακούραστο σύμβουλο τον πατέρα της να της μεταδίδει όλη του την εμπειρία.

Ο γιος τους Βαγγέλης για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το εμπόριο των κρασιών και την ξενάγηση των επισκεπτών στο κτήμα. Όμως η αγάπη του για την Ικαριώτισσα, αλλά με αμερικανική υπηκοότητα, σύντροφό του, τον ώθησε να μετακομίσει μόνιμα στην Αμερική.

Η κόρη τους Θεοδοσία μόλις στα 21 της χρόνια έκανε δική της οικογένεια και μέχρι και σήμερα ζει στην Ικαρία με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Είναι μουσικός με μεγάλη αγάπη για την κηπευτική και την μαγειρική. Έτσι λοιπόν ασχολείται με την προετοιμασία των γευμάτων αλλά και με τους κήπους και τα φυτά του κτήματος.

bottom of page