Ακισσαρέ
Η Ακισσαρέ είναι ένα αρωματικό, μελισσοτροφικό φυτό που ευδοκιμεί στα εδάφη της Ικαρίας και έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα φύλλα του είναι πλούσια σε πρόπολη και πολυφαινόλες και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ο οίνος ελαχίστων παρεμβάσεων Ακισσαρέ προκύπτει από τη συνοινοποίηση των τοπικών ποικιλιών Φωκιανό, Κούντουρο (Μαντηλαριά) και Μπεγλέρι. Η οινοποίηση με τη συμμετοχή των γηγενών, άγριων ζυμών, οι οποίες δημιουργούνται στις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του νησιού, προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση, άρωμα φρέσκων κόκκινων φρούτων και ένα μοναδικό ροζ χρώμα, όπως τα άνθη της ακισσαρέ.
ΕΙΔΟΣ
Οίνος Ροζέ Ημίξηρος
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΙΚΑΡΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Φωκιανό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Μπεγλέρι
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2020
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
13 % Vol.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Σώμα
Οξύτητα
Τανίνες
Φρουτώδες
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
6-8 °C