Καλαμπελέ
Καλαμπελέ, δηλαδή ‘καλό αμπέλι’, είναι τοπόσημο όνομα για το προγονικό χωράφι της οικογένειας, το οποίο ήταν το καταλληλότερο για τη φύτευση αμπελώνων . Το υψόμετρο, το έδαφος, η κλίση και το μεσοκλίμα της περιοχής αυτής προσφέρουν οίνο εξαιρετικής ποιότητας. Για τη διαχείριση της κλίσης, την Καλαμπελέ συνθέτουν οι αμφιθεατρικές αναβαθμίδες ή αλλιώς στην τοπική διάλεκτο οχτέ.
Πρόκειται για οίνο ελαχίστων παρεμβάσεων αποτελούμενο από τις τοπικές ποικιλίες Μπεγλέρι και Ασύρτικο. Η οινοποίηση με τη συμμετοχή των γηγενών, άγριων ζυμών, οι οποίες δημιουργούνται στις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του νησιού, προσφέρει ισορροπημένη οξύτητα στη γεύση και μοναδικά αρώματα πράσινου μήλου, ανθέων και εσπεριδοειδών.
ΕΙΔΟΣ
Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΙΚΑΡΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μπεγλέρι, Ασύρτικο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2018
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
13 % Vol.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Σώμα
Οξύτητα
Ανθικά
Φρουτώδες
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
8 °C